iPhone Waterschade /Chemische Reinigen

 

 

iPhone meteen uitschakelen

Schakel een nat geworden iPhone zo snel mogelijk uit, om kortsluiting en verdere schade te voorkomen. Dit doe je door de powerknop bovenop ingedrukt te houden en tot de schuifbalk verschijnt. Hou er rekening mee dat je de iPhone een paar dagen niet kunt gebruiken. Zet je de iPhone weer aan terwijl er nog vocht in zit, dan riskeer je alsnog dat interne onderdelen beschadigd raken. Dit geldt natuurlijk vooral voor iPhones die helemaal ondergedompeld zijn geweest in water. Probeer de iPhone tussentijds ook niet op te laden.

Staat de iPhone eenmaal uit, dan is het belangrijk om een eventuele beschermhoes te verwijderen en de simkaart uit de iPhone te halen.Wrijf de iPhone vervolgens droog met een handdoek, theedoek, keukenrol, trui of een goed absorberende zachte doek.

Kan je je iPhone niet uitzetten doe volgende stappen:

  • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de sluimerknop en volume-omlaagknop minimaal tien seconden ingedrukt totdat deze uitgaat
  • Op een iPhone 6s en lager, iPad of iPod touch: houd de sluimerknop en thuisknop minimaal tien seconden tegelijk ingedrukt totdat deze uitgaat

 

Wat houd Chemisch Reinigen in :

 
1- Eerst moederbord verwijderen.
2- Dan het gehele moederbord controleren op brandplekken ook bij de  connectoren.
3- Bij geen brandplekken geheel moederbord reinigen met spiritus.
4- Dan Afspoelen met handwarm kraanwater.
5- Daarna geheel moederbord chemisch reinigen in ultrasone bad gedurende 180 sec.
6- Daarna moederbord geheel droogblazen met compressor (let op: wel een met waterafscheider).
7- Als laatste het moederbord gedurende 2 á 3 minuten droog blazen met föhn ( op 100 graden celsius).
 
Nu kan je het moederbord in een test frame plaatsen met een functionerende batterij en uittesten (backhousing met frontglas).
 
Als het moederbord niet reageer dan nog een keer deze actie herhalen.
 
Waneer het moederbord wel reageert de gehele backhousing van waaruit de waterschade is ontstaan droogmaken. Ook alle connectors reinigen zoals de van de batterij en frontglas met puur spiritus en dit uiteraard ook droog maken met hete lucht (max 100 graden). 
 
Nu kun je alle functies testen.
Wanneer een functie niet werkt, het component vervangen in dit geval is het soldeerwerk dit kan 1 a 2 weken duren.Moerderbord reparatie zit 3 maanden garantie op.