iPhone of iPad Accu Kalibreren

De batterijen die in iPhone’s en iPad’s worden gebruikt worden lithium-ion-accu of Li-ion-accu genoemd. Deze batterijen gebruikt Apple vanwege de hoge energiedichtheid. Met een hoge energiedichtheid bedoelen ze zoveel mogelijk opslagcapaciteit in een zo klein mogelijke ruimte. De batterij in de iPhone of iPad communiceert met het moederbord en zo kan de iPhone zien wat het percentage is van de batterij.

De meeste reparateurs hebben wel eens gezien dat aan de onderkant van de batterij een klein printplaatje zit. Dit printplaatje berekent hoeveel energie in de iPhone zit. Na verloop van tijd kan de printplaat van de batterij minder goed inschatten wat het batterijpercentage is. Daarom moet je van tijd tot tijd de batterij kalibreren van je iPhone of iPad, zodat de batterij weer een nauwkeurige inschatting maakt van het batterijpercentage wat in de iPhone of iPad zit.

Let wel op de iPhone 2 tot en met de iPhone 6s plus kalibreer je door de aan en uit knop en de home button in te houden en vanaf de iPhone 7 moet je de iPhone kalibreren door de min knop en aan en uit knop in te drukken.

Hoe moet je de batterij kalibreren?

  1. Sluit je iPhone of iPad aan op een stopcontact met een gecertificeerde kabel en adapter.
  2. iPhone 2 tot en met iPhone 6s plus: Houd de aan en uit knop en de home button tegelijk ingedrukt (ongeveer 20 seconden lang tot je het Apple logo weer ziet). De iPhone gaat nu de batterij kalibreren.
  3. Vanaf de iPhone 7: Houd de aan en uit knop en de min knop tegelijk ingedrukt (20 seconden lang). De iPhone gaat nu de batterij kalibreren.
  4. laadt de batterij van je iPhone weer helemaal op tot 100%.
  5. Als de iPhone weer tot 100% is opgeladen is dan moet je nog minimaal 60 minuten wachten.
  6. Je hebt het proces succesvol afgerond

 

Helpt de batterij kalibreren niet?

Heb je de batterij gekalibreerd zonder succes en gaat de batterij dan nog steeds niet lang mee. Dan wordt het probleem meestal veroorzaakt door een niet goed functionerende batterij. Het vervangen van de batterij is dan ook vrijwel altijd de oplossing van dit probleem.